Как излекувах хормоналните проблеми – част 1

Хормоналните проблеми при мен започнаха на около 20 – 21 години когато отидох да уча в София.

Просто един ден вместо да ми дойде както винаги , имаше вместо кръв, някакво гадно тъмно кафяво нещо. Бях изключително притеснена и отидох на лекар. За мое щастие наистина попаднах на изкючително добра лекарка (тя вече не е жива, за съжаление). Написа ми рецепта и я спазвах, следващия месец ми дойде и поне половин година нямах никакви проблеми.

Но организма си знае своето, плаче като му липсва нещо. Потърсих моята лекарка , но вече не беше между живите, беше починала от лекарска грешка. И от тук насетне почна моето ходене по мъките и по болниците.

Попаднах на ужасни лекарки, които ме караха да се чувствам зле и ми вредяха повече отколкото да ми помогнат(не искам да изпадам в подробности за това). Когато ми казаха че трябва да ме оперират, бях полудяла . Не можех да повярвам. Ходех и плачех. Депресията ме беше погълнала изцяло.

Не исках да ме оперират. Имах надежда че всичко може да се оправи и без да се налага да се оперирам. Радвам се че моите близки бяха до мен тогава иначе щях да полудея. Започнах да разпитвам за добри лекари в София, гинеколожки. И случайно попаднах на нея. Моята най-добра приятелка беше доволна от една жена и аз реших да я посетя , преди да предприемам каквито и да било мерки. Правилно решение тогава.

Беше много внимателна. Тя предпочете първо да ме лекува с лекарства. И беше права, след хапчетата имах цикъл. Бях много щастлива.

Разбира се разказа така не приключва, а продължава с години, в началото с временни проблеми до постепенното изчистване. Цялото това време прекарах в търсене – защо?

Започнах да разделям момичетата на такива с хормонални проблеми и такива които нямат. Анализирах техния живот, сравнявах го с моя, виждах кои са общите ни черти и кои ни различават.

Осъзнах вътрешно психологическите причини,защо една жена има хормонални проблеми. Защо и се образуват, кисти, миоми и всякакви други хормонални проблеми и болести.

Лекарят може временно да помогне, но истинското лечение е това в душата. Там е ключът за истинското оздравяване.

До ден днешен женското здраве продължава да ме вълнува толкова пламенно, затова и направих и сайт за здраве и красота – zdrawno.com. Още е в самото начало, но се надявам да има успех. Ще се радвам повече дами да споделят своя опит и да откриват по нещичко за себе си в него.

От Създателката на zdrawno.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *