7 съвета за здрава и лъскава коса

За да бъде здрава и красива нашата коса, трябва да полагаме грижи за това.

7 съвета от zdrawno.com  за здрава и хубава коса.

 

1.Момичета под номер 1 поставяме – ДОБЪР ФРИЗЬОР.  Много е важно косата Ви да има добра форма, а за това се грижи Вашият фризьор. Изберете добър фризьор  или няколко, на които да се доверите.

2.Хубав шампоан за коса – шампоанът трябва да бъде подходящ за вашата коса. Ако тя е мазна  избирате шампоан за мазна коса, ако е без обем – шампоан за обем. За предпочитане са професионални шампоани (тези които използват във фризиьорските салони), не от тези които са в близкия магазин.  В аптеките също продават добри шампоани.

3.Хубав сушоар, преса (изправяне, обем), маша – техниката с която третирате косата си трябва да е добра и да пречинява възможно най-малка вреда на косъма.

4.Хубава четка за коса – трябва да разплита лесно косата и да не наранява скалпа. За предпочитане е да не решете косата когато е много мокра.

5.Маски за коса – косата има нужда от подхранване. Продават се готови маски в магазините (трябва да изберете спрямо типа коса, както шампоана). Също можете да си направите и сами – има много рецепти в мрежата. На всяка коса различните съставки действат по различен начин. Експериментирайте и вижте кои маски се отразяват най-добре на Вашата коса.

6.Миене на косата – трябва да бъде нежно с въртеливи движения по скалпа, по този начин се стимулира кръвообраението. Косата е добре измита когато започне да „скърца“.

7. Витамини – косата е гладна за витамини. Освен чрез храната може да пиете подходящи добавки – предлагат се разнообразни марки и видове.

Успех !

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *