Чудна съставка – лекува безкомпромисно всякакви болести

сода
сода
Точно така тази тайна съставка за здраве е най-обикновена сода!!!!

Точно така тази тайна съставка за здраве е най-обикновена сода!!!!

Малко информация за содата, след нея е и нашата рецепта за употреба.

Какво представлява содата?

Натриевият бикарбонат (наименование по IUPAC – натриев хидрогенкарбонат; известен още като сода бикарбонат и сода за хляб) има химична формула NaHCO3. Той е ненаситена натриева сол на въглеродната киселина (H2CO3). В нормални условия е бяло твърдо вещество. Произвежда се чрез процеса на Солвей, при който смес от вода, амоняк и натриев хлорид (готварска сол) реагират с въглероден диоксид.

Водните разтвори на натриевия бикарбонат са алкални, защото той е сол на силна основа и слаба киселина. По тази причина той се използва за неутрализация на киселини (стомашни сокове), напр. при гастрит или язва.

Содата бикарбонат е честа съставка на бакпулвера. В състава му влизат още киселини (например лимонена киселина или кисели соли – хидрогенфосфати и др.), които при овлажняване реагират със содата, при което се отделя въглеродна киселина. Последната се разлага на вода и въглероден диоксид и обуславя процеса бухване, водещ до образуването на шупли в изпечените продукти.

Рецепта:

Ние я ползвахме за възстановяване след тежък грип. Лекува и предпазва от всякакви болести, тя е основа и възстановява нормалния баланс на тялото, разбира се не трябва да се прекалява с нея. Има информация че содата може да лекува Рак, но не е клинически потвърдено.

Какво представлява нашата рецепта:

6-7 дни взависимост от състоянието, разтваряте сода с вода и консумирате.

По една чаена лъжичка на 300мл вода.След 7 дни приключвате приема.

А на вас помогнала ли ви е содата, за какво ако е така?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *