Какво е да си дефект в обществото

Драги читателю чувствал ли си се различен, различен от хората които те заобикалят, съученици,роднини, познати. Не си знаел какво, но то е било вътре в теб. Ако отговорът е да продължи да четеш това.

Още от малка знех че съм различна, просто възприемах света по различен начин от другите деца. Как го усещах ли, по нещата които ги интресуваха, начина по който се държаха. Още от малка осъзнах че съм аутсайдер. Разбира се аутсайдерите избират за  приятели такива  като тях, аутсайдери. Хора, които са също толкова странни като теб самия, но те са единици, следователно аутсайдерът няма много приятели.

В един момент осъзнал се като аутсайдер искаш да не бъдеш такъв и да се смешиш с другите, нормалните хора. Започваш по всякакъв начин да им подръжаваш, за да може  поне малко да си заприличате, да имате някакви общи интереси, съответно и да можете да градите някакви приятелства.

Хората усетили те като аутсайдер те избягват, не те харесват. А  ти защо си аутсайдер харесваш ли ги – отговора е не , но все пак искаш да си част от масата. Целия си живот се опитваш да си част от масата,  да се водиш по техните виждания и техните правила. Ти наистина виждаш света с други очи.

Може да има момент, в който  си успял да се слееш с тях, ставаш адски популярен, харесван и желан , но това е за кратко. Преживяваш този момент на щастие и след време осъзнаваш, че ти си същия аутсайдер както преди. Всичко което те заобикаля ще ти го напомня. Хората, работата, средата.

Разбира се срещаш все пак по пътя хора, достойни, не казвам аутсайдери и все пак  толкова малко. Хора които те приемат такъв какъвто си.Тези хора за мен са успешни хора. Хора с цел и мисия в живота, те са твоите приятели. Но освен тази среда света навън е такъв какъвто е бил и преди, свят за аутсайдер.

Ще има хора които да искат да те тормозят, просто защото могат, както в началното училище. Тези нормалните. Това ще се изразява като прецакване, лъжи и измислици, празни обещания. Но иначе пред теб  представяйки се с най-мили очи. Ще го виждаш отново и отново , ще даваш шанс след шанс,а те ще те разочароват. Ще се отказваш после пак ще дадеш шанс и така до края.

Хубавото е че живота продължава, може да откриеш своите сродни души и заедно да направите нещо значимо, дори да изградите свой свят на аутсайдери, в който да бъдете щастливи.

С обич,

Авторката

п.с  Ако мислите че приличате на главната героиня не се колебайте да се включите в нашия клуб за Аутсайдери.

zdrawno.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *