Кралят орел – книга с фантастични нотки и дълбок смисъл

Докато ровехме в нета и търсехме нещо интересно за четене попаднахме на една книга от български автор  – Кралят орел. Направиха ни силно впечатление  тези думи на автора на задната корица на книгата:

Авторът на тази книга, ако мога да се изразя така, е неизвестен. В най-тежкия период от живота ми, на място, което за сега ще запазя в тайна, ми се яви някакъв странен магьосник от далечното минало и ми разказа историята си заедно с историите на други хора, като ми поръча да ги запиша и предам на всички. Така мое дело в книгата е само езикът. Не съм пояснявал, нито съм допълнил нещо от себе си. Има неща от разказа му, които не са ми съвсем понятни. Тях съм се постарал да предам буквално, та ако ги четат хора, които знаят по–добре от мен за какво става дума, всичко да разберат.

Докато ме занимаваше със себе си, магьосникът ми помогна да оправя и моя живот, като ме научи да виждам света през неговите очи.

Повярвайте ми, заслужава си!

Книгата не се чете лесно, всяка дума има собствен смисъл, който всеки ще тълкува за себе си. Това я прави уникална и интересна.Това е книга в която невъзможното става възможно, водено от силата на вярата на човека.

Главният герой е принц Авелог, който от раждането си чувства своето предопределение. В изпълнението на “мисията”, за която е предопределен, той преминава през редица изпитания, личностно развитие, за да “узрее” и се почувства готов да посрещне с открито лице съдбата си.

В търсенето на истинската си свобода се превръща в първия летящ човек, а с това придобива и умението да управлява света. Става крал, утвърждава властта си, но постигнал всичко, което е поискал, той поема по нов път – в търсенето на обикновеното човешко щастие.

По-нататъшният му живот е белязан с вълшебство, общуване с магически сили и необикновени срещи с невероятни хора. Пътят му го отвежда при другите летящи хора и при тайните управители на света, а в края на краищата до знанието за смисъла, истинската същност и посока на живота.

Това е само малка част от същността на книгата.Ако търсите смисъла за нещата в живота, то тази книга ще ви допадне.

Препоръчваме я!

 

Източници:

http://eagleking.net/

https://www.meridian27.com/book/kralyat-orel

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *