Седем съвета за здравословен начин на живот

Здравето е най-ценното богатство. Във връзка с него, скъпи читатели,
днес ще ви предложим седем полезни съвета за поддържането на здравословен начин на живот.

Първи съвет
Не пропускайте трите основни хранения: закуска, обяд и вечеря.

Закуската е едно от най-важните хранения. Когато човек закусва зарежда тялото си с жизненост и енергия през целия ден. Закуската ви може да бъде ваш любим сандвич със зеленчуци.

Обядът също е много важен. В менюто си за обяд може да включите по-обилна и по-питателна храна храна като например: пилешка пържола на скара с гарнитура от зелена салата.

Не вечерайте късно! Стремете се да вечеряте по-рано преди 20:00 часа. Не е желателно да преяждате. Препоръчително е да са минали два часа от храненето и след това да си лягате да спите. Вечерята ви трябва да бъде по-лека храна. Дъвчете храната бавно. Храната трябва да се дъвчи бавно, за може да бъде добре усвоена от организма.

Втори съвет
Пийте повече течности през деня,особено вода. Тя е най-важната течност за организма, защото го прочиства от всякакви видове бактерии и токсини. Пийте по 1,5 л. до 2 л. на ден. Освен вода може да пиете чай, фреш от различни плодове.Те също са полезни и необходими на организма ни.

Трети съвет
Лягайте си по-рано. Не стойте до късните часове на нощта, защото това не е полезно за организма ви и на следващия ден няма да бъдете работоспособни.

Четвърти съвет
Спортът е полезен за вашето тяло особено, ако е сред природата.
Тичайте сред природата всеки ден . Може да играете ваш любим спорт с приятели. Върху здравето ни оказва влияние стресът както на работното място, така и вкъщи. За да може да се отървете от стреса и отрицателните емоции, които ви държат в плен още от сутринта, занимавайте се с йога, медитация или релаксация.

Пети съвет
Поддържайте добра лична хигиена всеки ден, защото така се предпазвате огранизма си от различни видове заболявания. Мийте си зъбите по един – два пъти на ден, защото по този начин вие предпазвате устната си кухина от отлагането на бактериите в нея.

Шести съвет
Позитивните мисли оказват огромно влияние върху нашето емоционално, психическо състояние и душевно състояние. Имайте позитивни мисли, за да имате добро натроение, защото когато душата боледува, то боледува и тялото.

Седми съвет
Смехът е също полезен за нашето здравословно състояние затова се смейте по-често. Освен това смехът повдига нашето настроение и удължава животът ни. Гледайте повече смешни комедийни филми, който ще ви накарат да се чувствате щастливи.

 

Автор: Оля Бакалова

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *